Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Khamis, 18 Ogos 2011

Easter Yang Rajin

duduk di rmh ni memang best.
kan best klu boleh jdi surirumah full time dan dpt duit banyakkk dari biasa. hihi..
angan2 je tu syl..
tapi sapa tau rezeki memasing.. kann.. ^_^

mcm 'baik' je tajuk syl kat atas tu..
ke tajuk utk org yg rasa bersalah?
tu la pasal.. entry kat 'sini' sebenarnya salah syl.
ye.. syl mengaku (sambil sapu muka malu2)

haha.. pepun. jom kita layan gambar Ete yang syl kata rajin tu.
dia dah pandai lipat kain.. bukan mudah nk amik gambar dia buat keje.
ni kes gambar curi2,, huhuu.. zasssssss!

-
-
-
sebelum lipat kain.. dia buat iklan kain batik.
-
-
-
ni pulak rupa dia marah sebab tak reti nak masukkan sarung bantal.
-
-
-
pastu marah dan nangis. perangai sapelah dia ikut ni.
-
-
-
tak puas ati.. buat sekali lagi..
-
-
-
rasanya dia dah berjaya buat.
-
-
-
ni settlekan kain2 yg nak dilipat pulak
-
-
-
taraaa.. dh siap katanya. tapi kat belakang tu masih berlonggok.
-
-
-
psssttt: bagi yg ada anak dara tu. ajar2 le anak korang buat keje rmh seawal yg boleh. memang berbaloi.. muahahaha...

4 ulasan:

OMR (Rose) berkata...

i nak sambung ayat yang last tuh..

"bagi yang mempunyai anak2 teruna juga tak salah ajar diorang buat kerja rumah. Tak hilang pun 'kejantanan' atau 'kemacho-an' diorang malah lebih lagila 'saham' diorang di mata bakal2 mak mentua kelak. Di samping tu, anak jugak tak kan sakit hati kerana anak2 teruna anda bukian hanya pandai 'buat sepah' tapi pandai juga 'mengemas'...mesti anda 'happy' kan? huhuhuhu...

*syl, thanks bg i idea nak 'merapu' dalam blog

-ummi uzma & muhammad- berkata...

marah pehtu nangis adalah perangai mama n ummi ida dia..hahaha...betol ajar wat keje awal2 memang berbaloi...tapi bila terlampau rajin sangat pon pening..aku tumbuk lada, uzma nak menumbuk jugak, aku basuh storage bottle uzma dia nak basuh jugak, aku nyapu dia pon nyapu...harap2 rajinnya sampai kebesor

Myluv-Sylvia berkata...

omr; hihi.. betul jugak tu.. 5 bintang..

ummi uzma/muhammad; menangis tu permainan kita.. gembira-menangis.. tak gembira pun menangis... haha.. jgn lupa gitau dia yg cerek/periuk/dapur gas tu sebenarnya 'bom'.. supaya dia takkan dekat kat benda tu.

MasZuber berkata...

hi, nampak u dkt blog widy!

ala comel nye syl anak dara u nie.

hopefully sampai ke besar la dia rajin, ye dak :))