Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Selasa, 16 Ogos 2011

Mama, please.. jgn la marah..


'Maafkan Ete mama. Ete janji tak buat lagi. Ete tak sengaja.'
tpi permintaan maaf Ete bagaikan angin sepoi2 bahasa bgi mama.
mama terus bebel dan bebel.
mama kata Ete makin lembap sebab lama tak sekolah (taska).
Ete diam je bila mama kata mcm tu.
Ete tau mama tak sengaja. mama terlalu penat. Ete sedar Ete nakal. Selalu buat hal.
baru2 ni Ete kerap kencing merata.
mulanya kencing kat toto. mama tak marah sgt. sebab bkn toto favourite mama.
lepas tu...


Ete terkencing kat bantal.. mama dh mula naik angin.
mama kata tu bantal tetamu. pasni dah takleh bgi tetamu pakai.
takpe la mama. rasanya mama ada beli bnyk bantal. beli kat carefour kann..
lgipun tetamu2 mama family kita je. bau sikit dorang kena faham.

kali ketiga..


Ete terkencing kat sofa time nonton tv.
mama marah... ye mama marah.
mama tanya Ete berkali2 kenapa kencing kat sofa.
Ete diam. Ete tau.. kalau mama marah. baik diam je. nanti dia cool sendiri.
Air mata Ete bercucuran bila mama kata nk letak Ete tido dgn miaw2 kat tangga bwh apartment kita.
mama kata miaw2 je kencing merata..

bila papa balik kerja. mama report kat papa pulak.
kenapa mama report kat papa? papa kan lagi garang dari mama.
nasib baik mood papa baik. papa tak marah. papa cuma nyanyi macam wonderpet.
'apa yg penting... kencing sluar'
uwaaa.. sedih kan?

bila papa buat mcm tu.
Ete makin terasa sebak..
Ete duduk dekat mama dan beranikan diri buka mulut.
Ete kata..

'maafkn Ete. Ete sebenarnya takut gi toilet. mama selalu tengok cerita hantu. Ete takut. bila Ete pegang dan gerakkan bahu mama. mama tak sedar. mama penat. jadi Ete tak berani nk goncang bahu mama masa mama tido petang dgn adik. Ete nk buka lampu toilet tpi tinggi. Ete boleh tarik kerusi dan panjat tapi mama kan marah kalau Ete buat mcm tu.. Ete tak tahan dan Ete terkencing.'

bila dgr Ete cakap camtu. mama diam tak terkata.

- EASTER CASSANDRA -

nota dari penunggu gua: sekarang sapa yg lembap?

5 ulasan:

OMR (Rose) berkata...

alahai ete..... ^_^

yatyusz berkata...

gud point from eter. Mama..oh mama jgn tgk citer hantu byk sgt nanti jiwa anak jadi penakut..x berani semua nak kena berteman nanti.

Lady of Leisure berkata...

alala ete.. tersentuh baca enry ni.. so sweet..

-ummi uzma & muhammad- berkata...

hahahah..aku pon kalo marah uzma suke cakap nak letak dia tido kat luar ngan kucing........touching betol la eter ni......

Myluv-Sylvia berkata...

OMR; hehe.. kaannnnn

yatsyuz; tu la.. syl memang suka tgk citer antu. kena tggu budak2 tido baru leh tgk agaknya.

lady; masa ete cakap camtu. syl pun rasa nk nangis.. rupanya salah syl. tpi syl marah kat dia pulak. budak2.. kann.

ummi uzma & muhammad; kan ko dan aku tu kembar tpi tak sama mak dan bapak.. hihii..