Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Isnin, 28 September 2015

Topeng Jerebu DIY

Mood menjahit kembali ceria setelah sekian lama cuti menjahit. hehe.. Semuanya gara-gara jerebu yang semakin teruk melanda dan terlalu banyak geng jahit yang update status topeng jerebu diy dorang. Maka saya pun tergedik-gedik nak jahit.tutorial ambil kat sini


Material saya guna kain cotton linen dan bahagian dalam guna kain flannel. Kalau nk guna flannel kat depan pun boleh. Takde hal punya. :)

Topeng jerebu Elsa untuk Easter

Topeng jerebu Mickey untuk Arthur

Ramai gak yang nak tempah. Tapi saya minta maaf. Terdapat kekangan untuk saya jahit banyak-banyak. Tambahan saya ada projek baru yang tak selesai lagi.

Apapun, semoga kualiti udara Malaysia semakin pulih. Topeng jerebu diy ni not fully protected . seeloknya pakai topeng yang khas. ((masalahnya anak saya takkan pakai topeng yang tak comel)). hehehe.. so, daripada anak tak pakai apa2, belasah ajelah topeng diy ni.

Tiada ulasan: