Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Isnin, 27 Mei 2013

Still Breech at 35 weeks?

Syukur.
Jumaat ni cukup 35 minggu.
Rabu (esok) ada appointment dgn gynae (dr. Phillip) di Hospital Selayang.
Appoinment yg mendebarkan...
Untuk melihat samada baby dah betul pada posisinya atau masih breech.
Menurut dr. Phillip, jika masih breech kami diberi tempoh sehingga minggu dpn.. Huhu..

Syl ada gak minta pendapat aunty syl yg kerja di Klinik Kesihatan Puchong. Dia soh discus dgn doc berkenaan prosedur ECV. (doktor pusingkan baby).
Adik syl dulu guna kaedah ECV utk betulkan kedudukan baby Amber. Tpi berdasarkan pembacaan syl menyatakan ECV ada risikonya tersendiri. Nehi.. Nehi.. Nehi..

Hehe.. Buat masa ni syl try kaedah natural dulu. Antaranya:
1. Sujud lama2
2. Merangkak
3. Mencangkung
4. Suluh guna touch light
5. Kaedah ais
6. Kaedah voice recorder

Moga berhasil kan?
Mohon izin Tuhan. :)

Persiapan bersalin syl masih lom settle.
Beg nak bawa ke hospital pun belum sedia.
Tapi ubatan berpantang almost done.
See.. Tengok la sendiri. :)

1 ulasan:

ayu berkata...

Syl....dari sini ayu doakan supaya baby dah pusing ye...yup. ...teka teki mmg begitu mendebarkan...all the best