Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Ahad, 15 April 2012

Saya Menghadapi Masalah Perut Buncit

Hehehe.. dlm blog ni syl ada sikap suka berterus terang sikit.
Takpe kan.. nak mengadu.

Alkisahnya Jumaat lepas (13/4/2012) syl ada taklimat di KPKT, Putrajaya.
Ada sorang member ni tegur.. "Syl pregnant lagi ke?" huaaa.. syl kata "buncit ni kak".
Sepanjang taklimat, terngiang2 soalan kakak tu. Pedih.. tapi ianya hakikat.

Sebab-sebab syl buncit;
  1. Tak bertungku semasa berpantang. Bertungku 2-3 hari je. hehe
  2. Banyak minum air. Ibu2 yang breastfeed memang kena extra banyak minum air.
  3. Kuat makan. Ibu2 yang breastfeed memang kerap terasa lapar.
  4. Gemuk. Buncit perut sebab banyak lemak terkumpul kot.
Bila balik rumah. cerita kat enchek suami.
Dia kata.. coverla pakai korset.
Maka.. sekali lagi encheck suami sibuk suruh beli korset.
errrrr.......


Banyaknya lemak terkumpul. Takut I tau..!





9 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

errkkss..gitu ke lemak nyer?!

♥ Wina ♥ berkata...

eerrr ngerinye tgk lemak itu!

wina pun sama, syl..bukan setakat buncit tapi menggelebeh tu yang x tahan tgk tu..selalu kena perli dgn hubby uhuhuhuuu

kena exercise nie..

armouris berkata...

terjumpa info ni, juga pasal perut buncit… sharing is caring :) - Perut Buncit Tanda Awal Penyakit

sasha @ mumyalya berkata...

syl..masalah kita serupa!!ramai dah ingat sha preggy :(

dhr berkata...

saya pun ade mslh yg same! kevin zahri bgtau kene jg mkn & buat light exercise utk pecahkan lemak. tp malas!!!

shilafaizz berkata...

sy pon buncit! huwaaaa

hernyhafiz ^_^ berkata...

oh... gitu ke rupanya lemak kat perut!?

biolo berkata...

nice artikel, lemak perut memang berbahaya musti cepat dilangsingin

biolo berkata...

nice tips, lemak diperut memang bikin repot dan berbahaya, musti segera minum obatsupaya langsing