Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Selasa, 24 April 2012

Mak Mertua Kata Nak Sambung Kontrak Jaga Dak AG.. hoyehhh

Sedar tak sedar dah sebulan rupanya Mak berada bersama kami di KL.
Mak jaga dak AG dengan baik sekali.
Sungguh seronok dak AG (mama pun seronok. hehe).
Berat dak AG dah naik dengan baik. Tak lagi di paras bawah graf.
Demam dan batuk pun tidak ada.
Kalau AG menangis malam.. Mak akan turut bangun dan dukung cucunya.
Syukur... 

Mak sepatutnya balik ke Sarawak 1 Mei.
Tapi .. dengan penuh hasrat di dada, Syl berkata dengan sopan santun.
"Seronoknya AG dijaga nenek. Lepas ni terpaksa masuk taska semula. Mak nak tak jaga AG lagi sebulan?"
Mak diam.. kemudian, kakak ipar dari Sri Aman call. 
Mak bersembang di phone dan berkata dia nak jaga AG lagi sebulan. Hoyehhh..


Maka ... sebelum dia bertukar fikiran. Syl minta hasben belikan tiket flight untuk mak.
Gembira tak main2 tau.. Terima kasih Mak. Ilebiu...


2 ulasan:

mrs.krie :O) berkata...

wahhhhhh sukenya dia.....bestnya kan....balik2 ada orang kat umah....mesti seronok dan hati senang.......

♥ Wina ♥ berkata...

best kan bile family sendiri jaga anak² kite, lebih² lagi mak sendiri :-)