Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Ahad, 18 Mac 2012

Pembantu Peribadi Mama

Hujung minggu biasanya enchek somi jarang berada di rumah.
Kalau tak busy dengan aktiviti di sekolah, dia akan busy dgn kuliah.
Naik bosan.. tapi nak buat macamana. Layan jelahhh.. Tanggungjawab cikgu katanya.
Hadehhh.. hati jaat syl kata 'rajin gi sekolah sebab ramai chegu pompuan la tuuu'
wahhh jaatnya hati syl.. ampun ya papa!

Bila dok rmh mula la rasa mcm nak buat drama air mata.
rasa cam tak puas hati sebab cuti hujung minggu patutnya bersama keluarga.
dahle hari Isnin-Jumaat hanya berjumpa time malam je. tak tolak lagi dia ngajar tuisyen dan main badminton yg balik pukul 1 pagi..
Mak nak protessss!!

Tapi terhibur dgn gelagat anak2.
Pengarang jantung buah hati syl..
see,,, cumil kan?
Sorang tolong sidai, sorang tolong selongkar baju dlm baldi. hehehe..
Hilang rasa sedih dan marah sebab ada pembantu peribadi yg best ni..


pssttt; Dak Easter tu. Memang dia betul2 dah boleh diharap utk sidai baju. Just dia takleh sangkutkan hanger kat penyidai yang tinggi. So, dia akan letak kat bawah. Pastu Syl akan sangkutkan hanger kat penyidai. ... Ilebiu Easter!

3 ulasan:

sya berkata...

untungnya ada pembantu peribadi.. :D
sama la kita syl..
sama2 cikgu ni pun selalu bergaduh pasal hal2 kerja hujung minggu ni.. huhu...

♥ Wina ♥ berkata...

bagus kan ade anak dara?? my Kira pun dah boleh harap banyak benda dah :-)

Myluv - Syl berkata...

Sya; a ahh.. syl dah 5 thn kawen ngan chegu pun masih merungut. ala.. merungut manja. bluerkkk.. hahaha..

wina; hikhik.. bagus kalau jenis ringan tulang. Kira pun rajin membantu eh.. good girl Kira.