Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Ahad, 25 Mac 2012

Mempersembahkan.. Keputusan SPM Anak Saudara Saya.. Tahniah Buat Kamo..

21 Mac 2012 yang lepas. Syl dapat sms dari Jessica,, anak saudara Syl yang cantik gebuss itu.
Dia kata,,, Along (nama panggilan untuk dak Frederick) dapat 8A.
Syl tersenyum dan tanpa sedar jejari menekan sms hantar kat enchek Somi.
Gembira dgn perkhabaran yang disampaikan.
Keputusan yang sangat baik.
10 kali ganda lebih baik dari keputusan SPM Syl dedolu. hikhik.

Eh.. Syl bersyukur seadanya dengan result SPM Syl.
Walaupun hanya dapat pangkat 2, agregate 25
Keputusan itu melayakkan Syl melanjutkan pelajaran ke peringkat sijil di POLIMAS, Kedah dan berjumpa dengan ramai sahabat yang hebat2.
Salah sorangnya Widy; Pegawai Perancang Bandar dan Desa di OSC, Majlis Daerah Kluang.
See.. betapa vangganya Syl ada kwn seperti dia.
Selepas poli, sambung Diploma pulak di UiTM Sri Iskandar, Perak.
Berkenalan dgn jejaka hensem yang teramat hensem sehingga menyebabkan Syl jatuh cinta.
*sila muntah hijau kalau rasa nak muntah*
Habis diploma, sambung degree di UiTM Shah Alam..
Yang melayakkan Syl mendapat jawatan sekarang.
Tengok.. cantiknya.. dgn keputusan tak seberapa. banyak yang Syl dapat. Tuhan itu adil kan?

Oh.. jom kita tengok serba sedikit pasal dak Frederick nih..
-
-
Ini rumah panjang kampung beliau. Rumah Gaie @ Lidong, Skrang
Rumah yang asal hangus dijilat api dalam 1 kebakaran sekitar tahun 2007
Rumah kat atas ni rumah sementara. Ada rezeki, akan bina rmh yg lebih baik.
-
-

Tengok keputusan SPM dia. Cantik.
Semoga beliau terus mengekalkan prestasi cemerlang.
Menjadi harapan keluarga untuk menaiktaraf kehidupan.
Sambung study.. biar amik jurusan yang betul. Fikir baik2. Demi masa depan.
Tahniah sekali lagi
(err.. apasal bahasa Iban dapat B?)


[*ADA PEMBETULAN: Bukan Majlis Daerah Kluang. Tapi Majlis Perbandaran Kluang. Sorry Warga MP Kluang. hehehe.. jgn saman saya. Ilebiu... kiss muah muah...*]

5 ulasan:

ayu berkata...

TAHNIAH

Cik Kay Jue berkata...

sama la kita syl result SPM CKJ pun tak hebat mana.. tapi syukur la CKJ dapat lanjutkan pelajaran di POLIPD..

wah.. rezeki Allah beri pada Syl.. alhamdulillah.. da berjaya.. :)

wah... cantik resultnya.. wish tahniah ea kat dia.. :)

LYAfrina berkata...

tahniah..smoga bjaya mcapai cita2..

anak sedara lya dapat 8A2B

mrs.krie :O) berkata...

hehehehehe.....keputusan spm cume sekadar tiket...diri sendiri memainkan peranan penting untuk berjaya atau gagal....kan kan kan???? ehem...majlis perbandaran kluang ler....jangan ler downgrade mpk ni...kecik ati diorang...huhuhuhu

Myluv - Syl berkata...

terima kasih ayu dan LYAfrina (bagi pihak anak sedara). tahniah jugak kat anak sedara LYAfrina.

widy; ayorkk.. ya ampun. syl main taip je. hahaha.. sori warga MP Kluang. Bukan niat nak downgrade. Syl taip tanpa buat rujukan. k. nanti syl buat pembetulan. hehehe.. ilebiu MPKluang.. *amik ati dorang semula*