Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Rabu, 21 Mac 2012

Kenapa Dak AG Kurang Minat Bersama Enchek Papa

Budak ni.. manja ya ampunnn..
Memilih nak duduk dgn siapa.
Paling kesian time dia kat taska. Nangis je kerja dia.

Kat rmh pun sama. Dia namao duduk dgn enchek papa.
Syl bengang gak. Nak ke tandas pun susah.
Kejadian terpaksa bawak dia masuk sekali dalam tandas memang kerap berlaku.
Korang bayangkan..
Seolah2 dlm dunia dia hanya mama je yg paling baik, selamat dan cun *sempat perasan*

Paling tak best dan sedih.. ketika Syl outstation
Op kos dia dijaga oleh enchek papa dia.
Sepanjang malam sehingga siang.. dia akan.
- taknak menyusu. sanggup mogok lapar
- menangis dan guling2. penat sampai tertido

Kenapa tak suka enchek papa dia eh?
mungkinkah sebab ni?
  1. Enchek papa kurang masa bersama dia.
  2. Enchek papa sibuk. Isnin dan Rabu ngajar tuisyen malam dan tak balik rmh untuk makan malam. Balik dari tuisyen pukul 11-12 mlm. Dak AG dah tido.
  3. Kat rmh enchek papa lebih gemar mengadap laptop.
  4. Jadual badminton, futsal yang buat enchek papa balik lambat sehingga pukul 1 atau 2 pagi. seminggu adalah 2-3 kali.
  5. Hujung minggu enchek papa bnyk dicuri oleh arahan untuk bertugas di Sekolah. Kadang2 hari Ahad. Kalau nak kursus pun buat hujung minggu. menchi.. biasa 2 kali sebulan.
  6. Kuliah enchek papa walaupun sekali sebulan.. pun curi hujung minggu. maknanya hujung minggu bersama anak hanya sekali sebulan.
  7. Dak AG nenen dgn mama. Enchek papa amik kesempatan taknak layan AG. Gitu? taklah..
Tapi selain mama, dak AG suka gak ngan kakak Ete. Terutama time kakak dia melukis.

Errr.. rasanya dia hanya tertarik dgn kertas la.. bukan kakak.


2 ulasan:

I`mulan berkata...

alolo comey dak AG...

LYAfrina berkata...

huhu... mybe AG kecik lagi.. of cos dia nak mama dia.. lg pon mama dia y myusukan dia.. btmbahla erat.. nnti bila dia dh bsr ..pndai la dia tu..

tp..kalo smpai x myusu..nk tgl outstation pn ssh hati kan..