Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Isnin, 27 Februari 2012

Terpaksa beli Ipad Mainan. Kesiannya Easter


Dah banyak kali anak dara syl ni request nk Ipad.
Tapi syl rasa cam tak berbaloi beli barang mahal cenggitu kat dia.
Sampai pada satu hari.. burung2 berkicauan dgn gembira.. syl tunjuk Ipad for kid kat dia.
Easter kata.. "Ipad ke mama.. nak.. nak"
So, malam tu jugak kami menerjah rumah si tukang jual Ipad.. Naik lif je sebab satu bangunan. hehe.. (seronok ada member jual barang2 online ni).

Bila dapat kat tangan, Easter belek2 dan kata.
"Macam bukan Ipad je mama. Ni bunyi je"

Sedihnya syl dengar.. sobs sobs sobs..
Oklah sayang,,, nanti mama kumpul duit.
Ipad for Kid ni kita bagi adik. Adik suka benda ber bunyi2 ni..

Easter angguk2 kepala. ((hug))

err.. berapa rega Ipad seketul eh?? hat yg ori nye Ipad.
kalau ada yang nak bagi hadiah kat kami.. sila.. sila.. anda di alu2kan.

Nota jari: tapi malam tu dia tido sambil peluk Ipad mainan tu.. lagi syl rasa nak nangis.

6 ulasan:

dhr berkata...

Budak-budak sekarang kan? Kecik2 da minta ipad. My husband pun mule2 dulu berkira-kira nak beli ipad ke, samsung tab ke..tapi sampai la dia tgk anak kawan dia yang baru umur 3 tahun ade ipad sendiri, terus dia ajak saya pg apple store beli ipad. Tak fikir panjang lagi dah. Tercabar tgk budak kecik tu ade ipad! hehehe...

Myluv - Syl berkata...

best ke ipad ni dian? syl ni buta IT bnyk. so memang slalu ketinggalan. hahaha.. eh.. Ipad kat sana brapa rega? syj jgankan Ipad. henpon pun pakai yg stail lama dedolu. murah bak kata si penunggu gua..

dhr berkata...

Benda2 gadget ni sbnrnye kat Malaysia la yg paling murah. Ipad ni bagi saya takde pun takpe. Sekarang da pakai hp samsung galaxy w (wonders) da jrg sentuh Ipad. Sebab hp lg portable, lg kuat tangkap wifi, plg penting harga lagi murah dr iPad.

Tanpa Nama berkata...

kesian nya bace...

Hana Radzi berkata...

Boleh cuba tab.. yg rupanya lebih kurang mcm tab. Lebih kurang samsung punya tab.tapi jenama lain. cth hkv..ada mcm jenama. rega bermula rm100++. kalau untuk kid.. Mcm my kid abahnya belikan tab tu jenama hkv.tahan sampai sekarang.cuba la google.

Hana Radzi berkata...

Tab tu x semestinya samsung punya brand.ada byk brand. ada yg wifi+3g.. ada yg wifi sja,3g saja. terpulang kita nak pilih yg mcm mn.