Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Ahad, 19 Februari 2012

Saya sudah gemuk. Meh tolong saya cari korset.


Mula-mula. Syl nak show dulu gambar gumuk. walawehhh.. tolonggg..
Enchek Papa selalu ngusik perut yang huduh tu.. sedey..
Silap Syl ke kononnya berpantang YangYok.. Namao makan jamu, namao bengkung lama-lama.
Sudahnya jadi kembang semangkuk. Baru anak 2. Baru umur 32. baruuuuuu..

psstt.. bos syl umur 50++. Anak 6. body lawa wehhh.
Syl siasat kan. Dia pakai korset apa tu.. yg namanya cantik dan harga cantik tuuuu..

Cakap ngan enchek Papa yang Syl nak beli korset cantik dan harga cantik tuuu.
Ingatkan dpt feedback negatif. Tapi sungguh tak Syl sangka laju je dia call kawan dia.
Siap tanya rega dan perbandingan dgn korset lain.
Hadehhh.. *serius laki aku ni nak aku comel semula*

Memandangkan enchek Papa bagi lampu hijau.
Syl seronok sesangat. Syl google sikit pasal korset cantik rega cantik ni.
Ada feedback positif dan ada yang negatif.
Yang feedback negatif (yang paling funny).. "tak mampu dan tak minat"
Tak mampu dan tak minat tu jauh beza wehh.
Betul ke tak minat. cer dapat free. agak2 dia tolak ke? huhuhu..
(dia mesti nak amik jugak. kalau tak simpan boleh jual katanya)

Tapi fikiran waras Syl seperti menghalang Syl beli korset cantik rega cantik ni.
Maybe Syl nak beli yang lain. Yang murah dan bagus. Hasil lambat pun takpe.
Bukan soal mampu atau tidak mampu.
Cuma kos yg nak digunakan tu boleh bikin Syl pitam.
Syl kan kedekut. Sayang duit wehh..

Inilah dilema si kedekut yg nak comel semula.
Takleh secomel sebelum kahwin dapat sipi-sipi pun jadila..

7 ulasan:

ayu berkata...

syl, 1st time tengok gambar syl..hehe..sangat cantik la kamu!!

btw, ayu pun sama gak pendapat dgn syl..sayangkan duit, tapi dalam masa yg sama nak gak cantik..hehe..

so, skrg ni berjinak kembali pakai korset , ala Avon je..sambil2 tu skrg ni cuba betulkan balik diet pemakanan ayu...malam, no nasi, hanya lauk2 n sayur2 je..hehe..

wish u all the best kay..

zuriani berkata...

hihi syl ni mmg kelaka la ayat2 nyer.. :)
mana ada gemuk sgt..
cam saya ni xde curve pulak, sama jer..

saya bakal jd org borneo nih..boleh la ajar saya cakap dialek sana.. :)

♥ Wina ♥ berkata...

Syl, series wina x mampu nak beli korset mahal² tu..x mampu tau, bukan x minat ekekekekkk

sekarang nie wina just control makan je...kurangkan makan nasi & banyakkan minum air putih

yakin boleh!

:: Mrs.Eady :: berkata...

ade blog jual korset murah tu..tapi nnti kalo ade link izwa bagi ek..

LYAfrina berkata...

alahai.... masih maintain lagi la... cantik :-)

huhu.. x pnah pakai korset..dulu time pntang bbengkung je.. nak kempis perut..meh ikut cara lya..pakai j krim pati halia...pastu..balut dgn bengkung... time tdo k..ok la..

Myluv - Syl berkata...

Ayu; mekasih. syukur pada anugerah. Avon pun syl tgh intai. ramai kata bagus.

zuriani; tak gemuk sangat. tapi time ni la mudah nak adjust. tahniah bakal jadi orang borneo. nak belajar bahasa apa? syl tahu bahasa Iban dan Melayu sarawak je. heheh..

Wina; I tahu u bukan tak mampu. tapi duit nak guna tempat lain. yup.. yakin boleh. wina kurus cungg.

Mrs. Eady; Nak nak.. nanti bagi tau.

LYAfrina: tak menten. tu dah gelebeh. syl sorok2 dan kaver sebab amik gambar. pati halia syl tak jalan. dah terai. lemak tepu kot. ni nk try korset. diet2 syl tak setuju sebab tak tahan lapar boleh pitam syl.

Myluv - Syl berkata...

Ayu; mekasih. syukur pada anugerah. Avon pun syl tgh intai. ramai kata bagus.

zuriani; tak gemuk sangat. tapi time ni la mudah nak adjust. tahniah bakal jadi orang borneo. nak belajar bahasa apa? syl tahu bahasa Iban dan Melayu sarawak je. heheh..

Wina; I tahu u bukan tak mampu. tapi duit nak guna tempat lain. yup.. yakin boleh. wina kurus cungg.

Mrs. Eady; Nak nak.. nanti bagi tau.

LYAfrina: tak menten. tu dah gelebeh. syl sorok2 dan kaver sebab amik gambar. pati halia syl tak jalan. dah terai. lemak tepu kot. ni nk try korset. diet2 syl tak setuju sebab tak tahan lapar boleh pitam syl.