Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Ahad, 4 Disember 2011

Pindah Rumah : Syukur Pada Rezeki Yang Ada

Akhirnya.. siap setelah 3 tahun kami booking rmh ini.
Dulu risau gak.. ekonomi Malaysia kan tak stabil. time beli, pemaju sedang buat kerja tanah.
Risau selama 3 tahun. muahahhaaa...
Yang seronoknya.. kami akan berjiran dengan beberapa org rakan sepejabat.
Yang sekelas dgn syl pun ada. lalalaa...

Nak cerita pasal kejadian pindah pulak.
Encek Papa sms pukul 12 tghari.. tnya "boleh pindah tak?"
Syl kata.. "harini pun boleh"
hahhaa.. padan muka Syl. encek Papa book lori pindah pukul 6 petang tu jugak. lalalala..
Syl terkejut. laaa..... lom kemas. tadi gurau je.
Sudahnya. Aritu 4 orang Bangla tergaru2 kepala tengok rmh kami tak packing pape.
Sib baik dorang baik ati tolong pack apa yg ada.
Selamat ler koleksi bra Syl dorang nampak. aiyokkk nak nyorokkk malu.
Barang2 peti ais pun Syl lom kemas.
Papa hanya bawa ais je utk simpan susu EBM.
Lain2 angkut pindah gitu2 je..
Penat weii.. dasat cara kami pindah kan?
hihii... gelak smbil urut2 pinggang yg sakit. tapi.. syukur yang amat.



Apartment 30 tingkat. nampak jelas dari MRR2

11 ulasan:

mrs.krie :O) berkata...

wahhhh bestnya wehhh..sapa ke yang berjiran ngan ko tu??? 30 tingkat syl? ko dok tingkat bape? kalo aku yg gayat ni jenuh nak g umah ko...tapi yummy kolam ngan park tu cam super best jerk..nak2 kalo uzma yang tgk:P

ayu berkata...

bestnya pindah rumah baru..

:: Mrs.Eady :: berkata...

cantik nyer...

dhr berkata...

hahaha...memang dahsyat betul cara korang pindah!impromptu gitu!kat mane rumah baru ni Syl?

Myluv - Syl berkata...

terima kasih. syukur pd rezeki ini. symphony height apartment. berjiran dgn norfaezah a.k.a deqno.

♥ Wina ♥ berkata...

alhamdulilah..mcm pernah nampak je apartmen nie..kat Selayang ek??

p/s; baru tau pasal blog sylvia nie..wina follow ek!

Pijot berkata...

wah tahniah syl.. tp terkjut den pindah mendadak... x byk brg ke?? kalo den da nangis hentak kaki da tuh

Myluv - Syl berkata...

thanks pijot. barang takle banyak. yg besar2 ada 2 katil, 2 almari, set meja makan, kerusi, peti ais, mesin basuh. yg tak berapa besar mcm mesin jahit, pc, printer, rak kasut, tong gas, susu EBM, barangan dapur, baju2, karpet, set pinggan mangkuk, gelas cawan, akuarium.. bla bla.. tak bnyk pun. tpi tak muat lori 5 tan. kena amik lagi guna keta dlm 5 trip. sofa syl sedakah kat orang. baby coat, stroller dan baby car seat pun sedekah kat org.

Myluv - Syl berkata...

a ah wina.. :D

mizah berkata...

bestnye pindah rumah baru!!

Mala Entily berkata...

hi syl...tahniah dpt rmh bru....jgn lupa follow balik ye...