Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Khamis, 17 November 2011

Sedikit review Modu Breastpump

dak Ate dah 4 bulan.
Maknanya dah 4 bulan modu menjalankan tugasnye.
dah boleh buat review kot... lagipun agak ramai yg meminta saya buat 'komen'.
rasa cam.... tetiba ramai peminat. muahahaaahhh..

modu ni comel, kecik, ringan dan pink.
boleh dual pam pulak tu..
suction pun lembut dan tak menyakitkan.
tpi bunyi .. trettt trettt............ boleh tahannnn. tak padan dgn rupa comel.

tapi lately ramai yg komplen modu bnyk masalah.
  1. Suction makin lama makin slow. syl pakai 4 bulan je dah takleh dah. so kena servis.. ke syl pakai dgn dasatttt.. tu yang kong kang. *err syl lom anta sebis. bizi kununnya.
  2. Membran mcm dah longgar. maybe sebab syl terlalu kerap steril. tu kan plastik. lama2 mengembanglah ia. so, nasihat kepada pengguna modu. jgn le kerap steril. just rendam dgn air suam dah ok rasanya.
  3. itu je masalah?? la.. ingatkan bnyk sangat.
mesti farah farhan sedang bertungkus lumus cuba menyelesaikannya.
bagi peluang kat dia. pepun, sis farah.
syl ada cadangan, apa kata tarik balik semua pam modu yg telah dijual.
kemudian repair sehingga semua pengguna berpuas hati.
rugi sekarang lebih berbaloi berbanding rugi terus kalau org tak minat nak beli.

wlupun modu sedang berehat. syl sgt sayangkan pam ini.
sebab;
telah bnyk berjasa dalam usaha syl menjayakan misi penyusuan susu ibu..
terima kasih ya modu.

3 ulasan:

ayu berkata...

alahai..mcm tu plak ye syl modu ni..kesian gak kat farah..

NM02 berkata...

salam kenal

singgah sini terus follow

kalu sudi, jom follow ai pulak

maceh

^_^

che_puang berkata...

saya ada beli pam ni, and TERSANGAT LA KECEWA dengan prestasi pam ni.

Kerap sangat rosak, and paling kerap, suction dia tak rasa.
Hantar pegi servis, baik la kejap, dalam 2 minggu, lepas tu start balik problem yang sama.
Sampai fedup dah nak hantar.

My advice, sesape yang nak beli breastpum, JANGAN LA BELI PAM ni.
FRUST hoi.
Membazir duit je RM500, dapat pam yang TAK BOLEH PAKAI.
Even send balik untuk servis pun, SERUPA SAJA.
Buat sakit hati je.