Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Jumaat, 10 Jun 2011

Easter Yang Suka Tido Hotel

Masuk je musim cuti.. Easter mesti ajak tido hotel.
setiap kali petang2 amik dia dari taska.. dia dan kawan2 pakat kerumun mama dan sorang2 citer pasal tido hotel. hahaa.. budak2.. Tapi Easter buat muka masam.. balik rmh terus kata mama & papa tak sayangkan dia.. tak bawak tido hotel.. duhhhhh...

Fikir punya fikir.. nak gi hotel mana time2 dah sarat camni. Nak gi PD, cam panas. Nak gi Melaka, cam jalan jem... last2 myluv papa yang bagi idea. soh mama amik cuti 3 hari gi temankan dia hantar assignment ke UPSI. yabeda.. beduu......

Rabu mama cuti.. tpi hati mama cam berat nk keluar rmh rabu tu.. sebab mama baru je order/beli barang dari www.enjoybreastfeed.com . ikutkan.. memang barang akan sampai hari rabu.. sebab order hari selasa. huhu.. sib baik myluv papa tak siap assignment lagi. lalala.. percutian ditunda ke Khamis.. percutian ker? bukan temankan myluv papa hntar assignment. hahaha.. erkk.. sambung status barang yg dibeli.. selamat sampai ke tangan mama pukul 4.00 ptg. sonok3! thanks kat enjoybreastfeed. Mama dpt free post sebab beli barang lebih RM300. Tapi servis korang memang bagus.. barang2 pun cam lebih murah dari lain2 kedai online. Ni kali ke 4 rasanya mama beli barang kat sini.. :)

okiess..
ni plak kisah myluv papa yang encem (puji la sikit) --> :D

(UPSI)

Khamis: smpai UPSI terus jumpa pensyarah dia Prof. Dr. Khathansamy.. keluar je dari fakulti.. muka myluv papa berseri2.. seronok jumpa pensyarah yg very friendly katanya. hehe.. tpi tak dpt jumpa Dr. Ani. ermm.. kena gi jumpa esok (jumaat) la jawabnya. so.. kami bermalam la kat satu hotel bajet di Tangjung Malim. huhuu.. Tg. Malim ada bnyk hotel. tpi semuanya hotel bajet. Pepun.. servis bagus. Yang penting.. Easter dpt tido hotel.

(Pekan Tangjung Malim, Perak)

Hari Jumaat pun tiba.. tapi myluv papa still tak dpt jumpat Dr. Ani. ke main lagi berkerut muka dia sbb penat2 dtg dari KL. Tapi takpelah.. sekurang-kurangnya myluv papa proaktif jugak hantar tugasan dia by hand. Semoga Dr. Ani nampak kesungguhan myluv papa yg sorang ni. hehe..

So.. petang jumaat tu kami gi Ipoh plak.. tergerak nk gi Ipoh sebab mama citer kat papa pasal mimpi mama 'dating dgn myluv papa' kat Ipoh. hehe.. Ipoh la tempat pertama kali kami dating 9 tahun lepas. huhuu.. so, kalau sampai Ipoh. memang takkan lepas peluang utk mengimbas kembali kenangan indah iteww.. tpi.. smpai Ipoh kebnykan hotel dah penuh.. so.. cari hotel bajet lagi... dpt la satu hotel RM81 semalam. hihii.. jadila.. 1 malam kat New Caspian Hotel. Servis ok. tu pun tinggal 1 bilik je.. yg penting Easter dpt tido hotel lagikkk...

(New Caspian Hotel, Ipoh .. free internet wifi ke bilik lagi tuu)

Malam tu.. kami amik peluang bersantai di Gerbang Malam, Ipoh. Menarik jugak tempat ni..

(Gerbang Malam, Ipoh)

Pada masa yang sama.. kami shopping kat satu kedai biskut/kek milik Chinesse. Mama dan Myluv papa sangat suka kuih muih di kedai ni. Fresh dan manis. (kami memang suka yang manis2).



Mintak maaf kawan2 yang Muslim. Mama tak nampak pun ada tanda logo Halal. Jadi.. ianya mungkin tidak Halal wlupun kedai ni menjual kuih muih yg vegitarian. Berintikan nenas, madu, dan lain2 herba Cina.

Okies.. begitulah kisah simple percutian a.k.a 'tido hotel' bak kata Easter. hehe.. tak bnyk jalan pun sebab Myluv Papa takut mama terberanak kalau penat sgt. Pepun.. thanks buat Myluv Papa. Wlupun cuti yang simple bak menyelam sambil minum air.. mama dan anak kita sgt gembira!

Tiada ulasan: