Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Selasa, 3 Mei 2011

Home Alone

Actually... not really home alone. becoz i have little dora (easter) beside me.
hehehe.. yg rasa cam alone sebab semuanya urus sendiri. easter tak pandai tolong lagi.
saudara mara pun takde. kakak dah pindah melaka. "mana piginya encik papa?"
ermmmm.. dia gi mengiringi budak2 okestra sekolah dia ke sarawak selama 5 hari.
5 hari jee.. tpi mama rasa begita lama dan susah.
Dengan keadaan mcm ni.. yg takleh bergerak laju dan tak sekuat mana..
dengan tahap kepakaran drive kereta yg boleh dikatakan cukup makan.
huhuu.. tak ready lor... tpi kali ni terpaksa.

Day 1:
Papa gi Kuching. Mama drive anta papa gi LRT. ala.. senang je. huhu..

Day 2:
Mencabar sikit. Sebab mama kena drive anta easter gi taska. Lepas tu drive ke Gombak sebab kena gi check up kat klinik Gombak. Cuaca pulak tak spoting sungguh. Boleh pulak pagi tu dia turun membasahi bumi. alahai.. mama tak merungut aihh.. Tuhan yg bagi rahmat hujan tu turun. or.. Tuhan nak mama biasakan diri drive dlm ujan. Sebelum ni tak penah drive sejauh tu dlm ujan. Dengan jemnye. dengan bnyk lori.. jalan belubang. Orang yg tak sabar (maklumlah pepagi). Pepun, mama selamat pergi dan balik dari Gombak......
-
-
Smile encik Pasar Moden Gombak.. tak faham mama kenapa klinik tu ada kat sini.

Masalah timbul ketika mama balik dari Gombak dan nak parking di LRT. walaaaaa... parking penuh. So, mama cari stesen LRT lain.. tu pun tempat parking penuh..Siap buat double park. Isk.. tak mau la double park. Tak pasal kete jahanam. So, mama pun nak u-turn sbb takde jalan keluar. Semua dah kena block kete yg parking. reverse punya reverse.... gedebukk.. alamak.. mama reverse langgar kete orang la. Sapa soh dia parking kat situ? alahai. camno ni? Sib baik kete dia calar sikit je. huhu.. jom larikkkkkkkk... (ampunkan saya encik Saga. Ko takle sakit sangat kan. ala.. kiss manja je).
-
-

Lor.. Patut la.. dorang tengah nk buat komplek parking. Tu yg org dok sesak parking merata. Bila la nk siap ehh?

Mama pun cari stesen LRT yg pertama tadi. Rasanya parking situ takle padat sangat. Errmm.. mana tak padatnye.. dorang selamba parking tepi jalan kat line kuning. huhuu.. so, mama pun join parking kat line kuning. :P kalau kena saman. Around RM70 je kan? takpela.. tpi nasib baik, polis or pihak DBKL tak buat rondaan.. hahhaa..

Day 3:
Easter meragam lagi. Menangis sorok muka bawah bantal. Alahai.. camno? mama dah lambat. Kat luar plak ujan lagi.. iskkkk.. mama bawak Easter gi opis je la. Husss.. bila dgr mama nk bawa gi opis. cepat2 Easter kesat air mata dan basuh muka. Tak mandi p0n. hahhaa.. mama pun bergegas siapkan baju, susu, botol dan segala kelengkapan dia. Masalah parking.. mama tak mo susah2 cari parking yg legal. Mama nak parking kat tempat semalam je.. tpi kan tpi kan.. masa mama nak parking tu, ada kereta dan bas kecik milik polis parking dekat area tu. sahh.. nk buat sekatan jalan. huhu... dok diam2 ye encik gen2. Kalau polis datang dekat awak. Smile la ye. jgn lawan. Nanti mama bayar saman. wokehhhh.. Tpi kalau ada org buat jahat kat awak.. jerit kuat2 tau.. Polis ada berdekatan. Don't worry ye encik gen2. pepun.. arini mama lambat sampai opis. Kul 8.23 baru sampai. huhu... hujan katakan.
-
-

Ni ha.. bas polis yg mama kata tadi. erkk balai polis bergerak sebenarnya.. tolong jaga encik gen2 mama ye.. huhuu.. saman pun saman la. memang tau salah parking kat situ.


Day 4 and 5:
Cuti........ mama takmo stress2. Naik tegang perut mama bila stress dan kelam kabut. Adik okay kan? cayang adik.. mesti adik nanti perangai kelam kabut mcm ma jugak. hehehee..

SMILE!!!

Tiada ulasan: