Pengikut

Jumaat, 7 Januari 2011

Percutian Keluarga Di Langkawi (so many surprise)

Dah lama nak tulis pasal entry ni. Dari bulan Nov 2010.. skrg dan Januari 2011.. heheh.. Slalu dah encik suami Laling remind utk hantar gambar percutian kepada encik Aman Hanafi (our travel agent). okey3... saya nak tulis la ni ha.. pestu baru bagi kat encik Aman.

Mula2.. deal dgn encik Aman. ni blogspot dia.. http://pakejpercutianpulaulangkawi.blogspot.com


Kemudian. Ni quotation yg dipersetujui;


Kalau Ikutkan agreement dan perbincangan kami (saya dan encik Aman). Dengan bajet RM788.. Kami akan dapat penginapan di Apartment Lagenda (3 Bilik) selama 3 hari 2 malam + 1 Kereta Kancil + 1 kete Iswara. So. Agreement ni memang memuaskan hati. Sebab kami semua seramai 9 orang dewasa + 1 orang kecik.. Tapi encik Suami dok risau dgn condition kete kami.

So, kami imagine kami akan dpt kete ni (gambar amik dari google);

dan kete ni (gambar amik dri google jugak!)


hehehe,, saya tak kesah. asal leh jalan kan? lagipun itu je yg menepati bajet kami. tpi kan.. kawan2.. setiba di Langkawi. Kami dapat...... jeng jeng jeng......

kete ni. (gambar betul nie)

dan kete ni (gambar betul jugak).

fuyoo.. so surprise. dan tambah 1 lagi benda best.. encik aman bagi apartment 4 bilik dan bukannya 3 bilik seperti yg kami bincang sebelum ni. hehehe... thanks encik Aman. so many surprise. tiada kos tambahan... rezeki mak mertua yg datang jauh dari Betong, Sarawak. 1st time dia sampai Langkawi ni...

k.. meh kita tgk perjalanan cuti kami plak. ermmm..

tunggu feri.. easter syok giler.. c.. inek & auntie pandang semacam tue..

Dalam feri Lada Dua.. Apai, Indai & Danson

... dari kiri Gibson, Danson, Kawin & Riti (my family dari Sri Aman, Sarawak)

Jetty transfer,, encik Aman jemput.. eh.. enterpremnye Apai.. hikhik..

Ni apartment Lagenda..cun tak?

ayarkkk... tak sabar shopping.. abg Danson.. jgn tarik rambut easter..

sementra yg lelain shopping..dorang ni makan kat restoren sea food.

ntah apa2 dia ni kan?? *stay cute!!*

Papa Laling dah penat kewww..

jejelan time.. senget si mama bawa beg penuh air.. langkawi panas!

cable car.. apesal muka cuak je tu?

lovely couple..

Dataran Lang..

mama & Easter

Actually.. bnyk aktiviti kami di Langkawi aritu.. tpi tak larat nak upload semua gambar.. dan syg sungguh tak amik gambar 2 bonet kete yg sarat dgn barangan shopping.. thanks again to encik Aman Hanafi. Kami enjoy,, nanti ada rezeki kami akan dtg lagi. sure amik dgn encik Aman jugak. kepada kwn2 yg nk guna khidmat encik Aman.. bacalah testimoni saya ni. so recomended.. buh byeeee.......


39 ulasan:

risa berkata...

wow weee...lalingggg bagi link plsss..macam best je tu..nak le jugak..susah dapat org baik hati macam en.aman kan kan kan

risa berkata...

ehhh dah dapat dah..ada kat atas ghope nye..ekekeke thanks for sharing..lalalala

Myluv-Sylvia berkata...

okehh.. en aman ni memang best. senang nk deal dgn dia.

Nokia E66 (outdated? yes) berkata...

Hello,

Aman Hanafi is the worst travel agent in Langkawi that I ever met

knape sy kate camtu?

Sbb sy dah pergi ke Langkawi mnggunakan service dia yg seriously sampah

Hari pertama

1) Plan pukul 11 pagi dia akan jemput di jeti kuah, tapi kitorang terpakse tunggu smpi pukul 2 ptg

2) Bile kol, kejap kate da akan jemput gune kereta wira, pastu tetibe kate waja, dan ending nye van

3)Hantar kitorang pergi lunch kat kat resort, n then kene tinggal kat situ smpi 2 jam, kol sikit punye susah nak angkat

4)Lepas dah byk kali kol, dtg satria neo plak, jemput kitorang n then kekonon nak bawak ke hotel resort, tapi rupenye bawak ke motel (obviously dia tak tempah bilik hotel, dah sebulan kot)

5) Dalam plan ade dinner, tapi haram takde, tpakse cari mknn sendiri

6) Petang tu sepatutnye ade island hopping, pon haram takde

Second day

1) Janji pukul 9 pagi nak jemput dlm plan pukul ade brekafast (pon takde)

2) Pukul 12 tgh hari baru dia smpi dgn muke tak bersalah, kitorang dah terpaksa checkout sbb motel tu, diulangi motel tu cume utk 1 mlm je

3) Lunch dlm plan, tapi takde gak

4) Kne naik teksi untuk pergi island tour (kononnye, travel agent suruh brader teksi yg bawak kitorang, cume dpt pergi 1 tempat, cable car, island tour ke tu?

5) bilik masih tak pasti kat mane, katenye kat pantai cenang, brader teksi terpakse hantar semule kitorang ke motel tadi (tapi bilik bkn kat situ)

6) aman si celake smpi, bawak kitorang ke dataran lang, kate 1/2 jam lagi dtg ambil, 2 jam lepas tu baru dia smpi

7) ke hotel lain, utk mnmbhkn lagi sakit hati, kitorang kene keluar duit sendiri untuk bayar hotel 1 mlm tu, mmg bangsat

7) dinner? takde

Third day

1) Pagi2 bute konon kate nak dtg bg kereta (selfdrive) sepatutnye hari kedua dah dapat, janji pukul 9 pg pukul 11 baru smpi

2) Dlm plan breakfast, takde

3) kitorang buat island tour sendiri dengan rase yg bengang gile, mamat ni mmg penipu besar

4) minyak? bawah E

5) pukul 5 kitorang rase dah smpi mase untuk berambus, dia kate nak refund untuk hotel mlm tu ngan bende2 lain yg langsung kitorang tak dpt, n then dia bg alasan 2 hari lagi baru boleh bayar

Update

1) smpi hari ni takde refund, start dr 27hb.12 hari tu

2) plan buat report polis

Sis ade gmbr dia yg clear x? Sy x sempat nak snap gmbr penipu ni, sbb keje dia asik hilang2

email sy

radietz_kakaroct@hotmail.com

Myluv - Syl berkata...

dear Nokia E66 (outdated? yes);
saya takde gambar dia sebab pic yg lama dh tak tau kat mana simpan. yeke awak jadi mcm tu. kesiannye.. its ok, kalau itu yg terjadi awak ada hak utk ambil tindakan. tpi kadang2 lapor polis pun takde untungnya. rasanya lebih baik berbincang dgn encik aman sendiri. kalau dah takde cara lain nk buat mcmana kan?

Tanpa Nama berkata...

sis... i pun dah terkena dengan AMAN HANAFI ini... sy dah bank in duit untuk bayaran kereta dan rumah,.. tapi semua nya takde.. AMAN HANAFI mmg penipu besar

Tanpa Nama berkata...

aku pun kena tipu dekat seribu. sape2 kena tipu jom kite ke langkawi. cari si Bangsat ni. email aku ame_chah23@yahoo.com.my aku nak cari die sampai dapat

Tanpa Nama berkata...

aman hanafi mmg sial. psl dia sorg, smua agen busuk. ktorg bru kne 4 feb 2012. muka dh memang bukn manusia lg, muka n hati binatang. tipu & makan duit org. ktorg pergi by group memori pahit ktorg dpt kt sna.jgn risau kwn2. kami de gmbr n video dia. akan kami upload utk pengajaran & kte smua berhati2. klu korg nk tau, smlm polis dh tangkap manusia hati binatang ni. ktorg nk duit ktorg blk. then, dia x akan lps lg. manusia kejam. then, smlm 6hb Feb 2012, de 1 family 4 beranak pn kne tipu ngn dia. family wt repot kt IPD pekan kuah. ktorg bertembung ngn family. pape pn, dia dh dlm lokap skrg. ktorg nk duit ktorg. percutian y sgt ngeri

Myluv - Syl berkata...

hi.. kepada tanpa nama. mungkin lebih molek kalau beserta dgn nama. bukan apa. takut jugak kalau ni kes aniaya. kalau betul ada bukti. sila emel kepada saya. saya akan publish semula dlm blog ini utk mengelakkan lebih ramai yg ditipu. (kalau betul encik aman hanafi ni penipu). saya masih kurang percaya dia tipu orang.

Tanpa Nama berkata...

ye, sy x tipu..awk tggu je..ktorg akan upload smua gmbr & video dia..
memang dia kurang ajar punya manusia..klu x percaya, u call balai polis pekan kuah utk pasti kn manusia ni ada ke x dlm lokap tu..ktorg bru smpai ke KL smlm 7hb Feb 2012..bercuti dlm balai bersama penipu besar (AMAN HANAFI)..dlm msg @ call : AMAN HANAFI..bank in duit: SANUSI B. YUSOP..book bilik : OVEY...mcm2 nama dia pakai & byk sgt no tel dia..wahai kawan2, jd kn iktibar dgn manusia seperti dia..

Myluv - Syl berkata...

ok. jgn lupa jemput saya tgk gambar ye. wahai encik hanafi. kenapa jadi mcm tu ye.

nurul berkata...

saya pun kena tipu dgn dia!!!!! nama saya nurul amelza kamel, suami midrun karim...mmg saya x tipu...dia tipu rm800 duit kami...ari ahad 5/2/12 kami wat report kt ipd kuah...betul ke dia dh masuk lokap?? kami nak blk duit kami!!!! PENIPU BESAR OBEY/AMAN HANAFI/MOHD SANUSI!!!!

Myluv - Syl berkata...

pity u nurul. sedihnye kena tipu..

nurul berkata...

mmg sedih sgt...x sangka kami kena tipu...quotation dia bg sama dgn gambar awak tu...sedih sbb family husband dr sbh dtg jauh2, tp jd camni...rugi duit dorg...tp kami still truskn holiday, cari hotel dan kete lain, anggap xde rezeki kami...enjoy smpi blk...lepas ni kami xkn guna agen dah, direct trus hotel..lg selamat

Myluv - Syl berkata...

nurul. adakah u amik agent hanafi ni selepas u tengok blog saya ni? jika ya. minta maaf banyak2. saya tak sangka jadi mcm ni. sebab saya dulu ok je.

nurul berkata...

eh xla...kami tgk kt mudah.my,then check blog dia dgn facebook dia...x nmpk lgsg apa2 yg mencurigakn...if i tgk blog u, i rasa maybe i xkn kena tipu sbb dh ada org komen negatif psl dia ni...hmm how i wish i could turn back time...tu la, x sangka dr agen yg bagus, trus gelap mata utk menipu org...

Myluv - Syl berkata...

owh.. memang tak sangka. ruginya dia. bisnes dah maju tpi... ermm.. susah nak cakap.

Tanpa Nama berkata...

salam kengkawan.. saya ada kawan kepada Tanpa Nama juga (aku_iceshah).. kami satu group.. saya adalah salah seorang yg kengkawan yg menghadap mamat 'Aman Hanafi' ni sapai masuk lokap... lani dia ada kat tahanan Damansara.. sebab ikut lokasi tempat kami bank in duit ke dia... mmg tragis ar.. elok2 nakg bercuti suka ria.. jadi duka lara lak.. PIC yg lead group kamu ni pun da rasa down.. terpaksa la kamu pujuk ati n diri masing2 untuk bersabar... rugian kami agak byk la... lani dia da masuk lokap, harap2 dpt la balasan yg setimpal... ada gak tya pada si 'Aman Hanafi' ni.. awat wat naya ke bangsa sendiri... xmalu ke... tp response dia... mcm biasa... TUNDUK & DIAM SERIBU BAHASA... tp wat pengetahuna kawan2... masa kamu sapai di stesen Kuala Perlis... bagai nk tercabot tgn mendail no dia.. sapai kini kami simpan mesej n notel dia... da gertak wat report.. baru la ckp nk mai.. tp patu.. HARAM JADAH nk munculkan diri.. manusia jenis ape ni.. so, pengajaran yg kami dpt dr sini.. jgn percaya sgt iklan percutian 100%.. ape2 check dulu n tya balai polis.. sama ada agent tu ada kes atau x.. ini adalah saranan dr Ketua Balai Polis Kuah sendiri.. harap maklum

Tanpa Nama berkata...

Nurul, kamu skeluarga la y bertembung ngn group kami kt IPD tu.. sy slh state date (5 Feb 2012)..Ye, manusia berhati busuk tu sudah berada dlm tangan polis skrg..Allah Maha Kuasa...dia akan dpt balasan dgn apa y dia dh buat pada kte semua..

Myluv - Syl berkata...

thanks tanpa nama (aku_iceshah) atas penjelasan terperinci. simpati dgn u all. semoga aman hanafi boleh byr gantirugi dan menerima hukuman setimpal.

nurul berkata...

ooo...dh msk lokap ek? Alhamdulillah...biar dia tau langit tinggi rendah...lokap mana ek? damansara? blh ke kita dpt duit kita blk?

Tanpa Nama berkata...

goodday to nurul n blogger : myLuv - Syl...
si aman hanafi ni mmg confirm da masuk lokap tahanan kat Damansara.. kes dia da ada dekat seksyen 6... leader grp kami baru amek salinan report kat sana pada 8-Feb lepas.. sarjan yg handle kes ni pun ada hubungi leader kamu.. katanya lani tgu sebutan kat Makhamah je.. nati lau confirm dia naik makhamah, kita org akan sharing lagi.. sorry la blogger myLuv-Syl... tempat u ni jadi coretan kami lak... bukan pe.. mmg sakit ati sesgt bila difikirkan.. ikutkan.. mmg xmau da mai langkawi tuh.. tp bila fikir balik, xkan disebabkan mamat ni... bumi langkawi yg penuh dgn kisah teladan dan pemandangan indah tu nk banned xsemena2... so, insyaAllah satu ari kami bertandang lagi ke sana.. ni pun sblm balik, da kumpul kad nama motel n driver yg leh tlg bila ke sana... so lani da sediakan payung sblm ujan... hihihihi... serik da nk guna direct to website... alhamdulillah bila kene kes naya ni kat kami... terus dia tertangkap... insyaAllah xberlaku ag kat org seterusnya... tp pasal duit tu... ktorg pn xleh ckp pe.. rasanya xleh dpt lek kot... sebab lani pe yg saya tau.. wife dia berada di kg n tgu masa nk bersalin... lani dia da duk dlm tahanan.. celah mana nk dpt duit tu.. melainkan bila da dia dibebas kan.. kita pakat2 cari dia... tp bg saya lah... malas ag nk bertembung ngan org mcm ni... anggap jela xder reski... mayb Allah nk bg reski yg lain... tp lau direnung2kan balik.. ada hikmah kejadian ni berlaku... apepun... kita doalah moga Allah permudahkan urusan kita... aminnnn...

amy82 berkata...

org name aman ni mmg sial..aku kna tipu dgn dia rm900 lbh..jnji tggl jnji..aku n family trkontang kanting kt langkawi aritu..utk 23hb januari 2012 je,aku ni org ke 8 yg wt report psl dia..anak haram btl le dia ni..satu sen pn aku x halalkn duit aku yg dia mkn tu..ko tggu je le ari pmblsan nnt..

Myluv - Syl berkata...

its ok tanpa nama. saya setuju dengan komen2 di blog saya ni. sekurangnya, ia dijadikan panduan kepada mereka yg nk ke langkawi. saya pun dah book flight ke langkawi time cuti lepas raya nanti. of course tak guna agent. ni tgh cari hotel. pernah book hotel guna airasia-go. maybe kali ni pun sama. senang. utk kete, akan amik dari kaunter kat airport je kot. hehe..

-=[[ erfa ]]=- berkata...

nasib baik jumpa blog ni.. saya pernah pegi bercuti ngan pakej mr aman 1st time (last year).. memang tip top!~ second time ni nak pergi lagi.. bulan 3 this year. baru bank in 1/2 deposit.. rasa bersyukur sangat baca semua ni kat sini. kalau la dah sampai sana.. memang tatau la nak buat macam mana.. mesti kelam kabut, marah etc.. sekarang, boleh cari ejen lain...

Tanpa Nama berkata...

thanks myLuv-Syl..
sgt menghargai... mmm, nk pergi lagi becuti ke sana eh.. syok nye... rasa cam nk join je.. tp cuti pjg company i xder ag leni... nk apply cuti tahun, satg boss marah lak... mm..., jeles laaa... uwaaaaa.... """><""" sis Syl,td u kata nk book hotel via air asia go kan... for my advise, better after u da confirmed booking n paid.. better double check dgn tempat penginapan tu semula... just bg nama and ic num... sebab, penah sekali terjadi kat i... agent lmbt buat transaksi ke hotel.. aru jerrr.... even kita da bayar guna credit card.. ikutkan, just salah faham antara agent n pihak hotel.. tp u boleh fikirkan la.. badan tgh letih dgn seret bagasi.. then otak masa tu fikir nk rehat je kan.. so mcm2 emosi leh tergambar bila da berlaku salah faham tu... tp lastly... percutian tu berbaloi buat kami 4 sahabat... what can i said.. that super best vacation i had ever before... yippiee...^o^ -> aku_iceshah

Myluv - Syl berkata...

orait aku_iceshah.. terima kasih banyak2. lom book hotel lagi. dalam dilema nak book yang mana. hehehe.. nak murah2 je. syl kan kedekut. :P

Tanpa Nama berkata...

lau nak murah lepak kat region hotel... aritu lepas setel kes kat balai, i stay satu hari kat situ... dpt diskaun lagi... satu mlm RM60 tp less dcount soploh hinggit... hihihihi... tp ok la.. try la kat situ.. tp cam xbape nk meriah sgt.. jauh dr pantai... hotel tu area bandar.. kat pekan kuah... tp lau nk rasa cam kat bali... lepak kat mali best.. terbaik gak.. satg nati, motel2 yg ada kat depan pantai.. da xder... dorang nk roboh da.... try la memana... asalkan terbaik tuk fmly Syl...

Tanpa Nama berkata...

Sory lah myluv, coz guna blog u sebagai kwan2 lps geram disbbkan u dah penah join EJEN ni dan merasa terbaek, mula2 mmng ok pas2 x sngka dari TERBAEK menjadi HAMPEH, xtau dmana silap EJEN ni putar2 duit sehingga PERCUTIAAN yang kami anggap TERBAEK bertukar menjadi HAMPEH, SPOIL pada kwn2 yg first time jejak kaki di Langkawi mendpt memori siot, mmng sengek Mr AMAN HANAFI, OOPPPSS, MOHD SANUSI YUSUP name sebenar dari Kuala Krai, moga anda kini berada di sel, menginsafi perbuatan MAKAN RM HARAM sesama manusia, dan kwn2 ku, TERIMA KASIH X TERHINGGA atas kerjasama dan faham situasi sewaktu akk dlm KEKALUTAN PERMAINAN SENGEK Mr Sanusi. Tang duit, kita pasrah, jika dapat alhmdulillah, jika tidak kita reda dengan HUKUMAN yang bakal di hadapi nya kelak.So tunggu panggilan dari balai untuk perkembangan seterusnya. Tq so much.

Myluv - Syl berkata...

its ok. syl tak kesah. memang masa syl gi bercuti dulu dia terbaek.. hihi.. kita tak tau apa modus operandi dia. apapun, segala dah terbongkar. dia dah terima pembalasan. harap2 kita semua takkan hadapi masalah seperti ini lagi.

Nokia E66 (outdated? yes) berkata...

Salam,

Ha sis dah post semule entry ni, patutla saya cari2 haritu takde.

Owh x sangke pulak lepas sy cerita pasal aman hanafi aka penipu tu ramai rupenye yg response.

Ingatkan nak diamkan je, tapi bile pk2 balik, kalau sy senyap lg dia melampau2, lagi ramai yg kene tipu

Terima kasih kepada yang membuat report polis, terima kasih pada sis tuan punye blog yg post semule entry ni

Jumlah kerugian: RM1300 (masih xleh terime hakikat kene tipu, percutian first time yg mengerikan)

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih sesangat!!!!
Saya dan family baru rancang nak ke Langkawi cuti sekolah ni melalui En Aman juga,sebab pada bulan Mei tahun 2010, kami dah guna khidmat dia. Memang puas hati.

Saya pergi dgn ibu, ibu mertua ,suami dan anak-anak. Masa tu saya tak deposit duit langsung sebab last minute plan. Sampai di Langkawi baru bayar.

Nasib baik jumpa blog ni. Nampaknya kena booking direct ke hotel dan cari kereta sewa bila dah sampai sana.

siti salbiah bt kasim berkata...

Salam.. saya sgt tkejut membaca entry ini. Saya rasa sgt2 sedih skg. Rancang percutian ke langkawi seisi keluarga dgn rombongan adik-beradik, ipar duai, anak sedara, makcik pakcik semuanya 41org Mei nanti. Deal dgn encik aman ni, mula2 okey. tukar2 email n tenttif rombongan nanti. suara mcm baik je... Malangnya saya dh bk in duit RM 1000. Lps tu, tiap hari saya call, x jwb. email dh tutup. Bengang tak tkata. Duit adik beradik dh kumpul. Nk batal tak sampai hati. Tapi Aman hati busuk dh kencing.Camnakalau kita nk buat report polis ? Kalu boleh nk duit balik. Kalu x, saya takkan halalkan setiap sen yang diambil

Tanpa Nama berkata...

salam semua..dr aku_iceshah kembali

sis Syl sihat? harap2 satu keluarga ok ya... rindu rsnya sbb da lama xmasuk blog ni.. alih2 baca ada kisah lagi kene tipu sama en.aman penipu ni... adoilaaa.... """><"""

sedih nya tuk puan salbiah... bulan mei bakal muncul, alih2 da kene tipu ya.. buat pengetahuan puan, en.aman ni da selamat masuk lokap kat PJ pada bulan FEB yg lalu. group saya yg buat report sapai dia masuk dlm tahanan. skrg ni tgu dibicarakan sebab kes dia terlalu byk n merata tempat dia tipu.. mmg xleh nk lepas da.. azab la dia.. rasakan akibat tipu duit org n makan duit haram tu... wat naya ke org je... nanti ada sebarang kisah ttg si aman ni, saya update kat blog sis Syl... (sis Syl, x ape ya... saya gunakan saluran blog awak... hihihihi) apepun, kita doa la sesama agar mamat ni dijatuhi hukuman yg setimpal dgn apa yg dia da buat pada kita semua... ok arios n salam..

Tanpa Nama berkata...

Puan Salbiah, boleh beri nom contct u untuk i tolong carikan yg baik untuk Group u.Date u nak kesana bila? Qty ?

Tanpa Nama berkata...

ORG LANGKAWI...

Aku pn kena tipu dgn abe/aman hanafi/habe...memang cibai dia ni...duit kereta sewa aku,duit aparment aku langsung dia tak bayar...u all nak tau ka brapa..rm7,800 yg sangkut kereta,van,apartment,kondo...penginapan kondo,apartment,kereta,mpv,van aman celaka ni ambik dgn aku,last2 sampai skrg aku tak jumpa...nasib baik jumpa blog ni...boleh luah apa yg aku tanggung selama ni...

Tanpa Nama berkata...

saya and the group dlu pg thun 2010,mmg pakej dia murah dan menarik ler..siap bvelnja mkan aper dan bagi kereta yang selesa..tp xsgka plak dia ni penipu besar..lpas 2 sy ader rekemen kt kwn,aper yg trjdi pakej y sy dpt dri dia 2 rupemya kwn sy xdpt pon mcm 2...ptola sy ingatkan dorang tersalah pilih pakej...mnggu ni sy n fmily brhjast nk ksana lg,col no tel dia xdpt,search blog n fb pon xdpt..tup2 dgr brita pasal dia y da bnyak tipu org...nsib baikloah...thanks u informtion anda semua!!!

fiffi hafiza berkata...

Slam....tpanggil utk mencoret di sini..i pun ada amik service si aman yg x brapa aman nih...terkena..sampai jeti kul 7am.
.dia smpai kul 12pm itu pun dah mkn berbakul makian..(i plak pnas baran).. kete yg djanjikan bertukar2 dan akhirnya xde kete..hotel yg i nak x book lgsung.. dah panas...call xnak jawab..smpai i ugut nak report police bru dtg...sempatler i nak selamatkan 1 group yg request svc aman kat blog dia.. kalau dia dh dlm tahanan baguslah..buat aniaya org jer si aman jer..bukan org lgkawi tp nyebuk nak mniaga kat lgkawi...

fiffi hafiza berkata...

Slam....tpanggil utk mencoret di sini..i pun ada amik service si aman yg x brapa aman nih...terkena..sampai jeti kul 7am.
.dia smpai kul 12pm itu pun dah mkn berbakul makian..(i plak pnas baran).. kete yg djanjikan bertukar2 dan akhirnya xde kete..hotel yg i nak x book lgsung.. dah panas...call xnak jawab..smpai i ugut nak report police bru dtg...sempatler i nak selamatkan 1 group yg request svc aman kat blog dia.. kalau dia dh dlm tahanan baguslah..buat aniaya org jer si aman jer..bukan org lgkawi tp nyebuk nak mniaga kat lgkawi...