Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Khamis, 30 September 2010

Demam Tapi Nak Bebel Jugak

Harini hari ke-6 saya demam.
Dah ready demam sejak awal september lagi.. saya jenis cam budak2.
Beralih tahun je demam. hahaha..
tak tipu. memang every year mcm tu. sepanjang thn tak demam/sakit..
tunggu la penghujung sept atau awal oct. mesti demam punye. penyakit tahunan.
* next week saya dah 30 tahun. yehaa... umur dah matang kata orang.

semalam tak pasal2 saya kena tolong menjawab soalan parlimen.

................................................"kenapa Pangkor benarkan aktiviti komersil atas air?"

Ni yg dorang maksudkan kot? saya pun tak smpai lgi P. Pangkor ni. hehehe..

adoyai... sebelum tu saya dah kena bebel. kononnya saya adalah org ke-4 yg dihubungi.
yelah.. dah engko tu salah tanya kat orang. mestilah org takleh jwb.

dengan hingus yg tak berhenti, batuk yg menyesakkan dada..
saya gagah mencari jawapan. sehingga ke tengahari masih blur..
Tpi luckily.. seperti kata Kah Hus. "Allah permudahkan kerja Puan Syl"..
ada orang tolong bagi jawapan kat saya.
" 1 km dari persisiran pantai dibenarkan untuk pembangunan yg memberikan kepentingan kepada Kerajaan Negeri atau Persekutuan. Dengan syarat ada langkah2 mitigasi dan bla.. bla.. bla.. menurut kajian bla bla bla.."
tergamam seketika. Rupanya dia adalah ketua pasukan perunding yang menjalankan kajian persisiran pandai.
walaaa... syukur.. saya dibantu.. dan saya berjaya menjawab soalan tanpa kena marah. hahaha..

lagi 1.. masa saya call my mum di kampung.. nak gitau yg saya balik hujung thn ni. best kan?
dah genap 1 thn tak balik kampung. 1 thn jugak tak peluk cium my mum, my dad, my aki, my inek.. sop sop..
my mum tnya.. easter camne? Easter dah kalah dengan Emerald Amber (anak adik saya).
ada bite baik sebenarnya.. Amber nak dpt adik. Amber baru je umo 1 thn. hehehe..
tpi saya kata, Easter lom ada rezeki dpt adik. Next year la kot.
sekarang ni rezeki Easter utk bercuti sakan, nak naik rumah baru.. hahaha...
sekarang ni encik Papa dapat anjakan gaji sbb haritu dia dpt PTK 4. rezeki jugak kan?
rezeki manusia Tuhan bagi dengan pelbagai rupa. think positive. bersyukur dgn apa yg ada.
yg penting jgn ada iri hati. nanti makan diri!

2 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

wah next week ya birthday? berapa haribulan tu..? :)

Myluv-Sylvia berkata...

hehehe. lady; 7 oct. sama ngan lady ke? :P