Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Selasa, 3 Ogos 2010

Patutla Hormon P4 Nampak Rendah,,, Saya dah ada Jawapannya

Lalalala.. hati ku gumbira.. sebabnya dah dpt control tension/stress. Malam ni my beloved MIL dan SIL akan bertandang ke rumah. Datang dari jauh tu... gara2 kedatangan dorang ni Syl berkemas rumah sampai kul 1 pagi. Bersemangat nampak cik kak sorang ni kan? Sama lah seperti semangat nan menggunung tuk update blog ni. *poyosss sungguh tuan blog ni kan. hahahaa


Nak cite apa sebenarnya ni Syl?... hehehe.. k, kat sini Syl cite pasal hormon progesterone Syl rendah kan? Siap ngadu ngan encik Papa lagi. (bersikap poyo lagi la tu) Pastu dpt sms dari 'ummi uzma' yg nak share sesuatu tpi pesan kat Syl spy jgn rasa sedih. takde la sedih. Dah ok dah.. malah semakin gembira dengan perkembangan Uzma nak dpt adik. opsss... bocor rahsia. hehehe.. benda baik meh la share sesama.. kami doakan yg terbaik utk anda. Semoga berjangkit dgn Syl pulak pasni.


Oh, back to the topic. Syl tunjukkan graf BBT Syl kat sorang Taiko BBT: Sestra (Syl panggil dia Guru Besar). Dia kata, 'Awak ni tak ovulate lagi kot. Tu sebab suhu dan P4 awak rendah'.  Nampaknya dia memang Taiko.. betul. harini hilang pulak tanda ovulate. ccccccc!!.. kosong je. Patut la hormon  P4 Syl rendah.. hormon ni akan meningkat time2 ovulate. 


Secara teori, doc akan amik darah on Day 21 dengan beranggapan Day 21 adalah 7 hari selepas ovulate. Bagaimana pulak mereka yg lom ovulate lagi.. jenis yang mempunyai telur2 pemalas mcm Syl ni. of coz la P4 jadi low kan.


Pepun, memandangkan syl lom ovulate.. masih ada harapan utk circle kali ni. encik papa... miawwww!!!

5 ulasan:

zalia berkata...

MEOOOOOOWWWWW

Jejari Halus berkata...

limpas lok..

-ummi uzma- berkata...

hahahha....ngiauuuu gatal tuh...bebaik panang...harus syl meratah ko camni gayanya....aku doakan ko jangkit pasnih.....leh ada anak sebaya...pastu anta g poli, uitm perak n uitm shah alam....tapi dengan syarat....takleh ambik planning...hahahha

Myluv-Sylvia berkata...

zalia; asik miewwww je kan?

jejari halus; ohh.. limpas jak.. jemput dtg agik.

ummi uzma; hahaha. tu la pasal. takmo amik planning,, amik arkitek. best jugak.

Lady of Leisure berkata...

meowwwww hahahha..