Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Ahad, 25 Julai 2010

Yuran Tadika ke Yuran Universiti?

Next year Si cilik Easter Cassandra dah masuk 4 thn. Maknanya dia kena masuk tadika.
So,, persediaan awal pun dibuat. Syl ngan Papa pun jeling2 dan singgah kat satu tadika yg paling dekat dgn rumah. Sembang2 kejap dgn Guru Besar tadika tu.. dan dia pun bagilah School Fee Structure. Wow! Leh tahan gak yuran dier. Mengalahkan yuran masuk UiTM dan Politeknik. Masa anak saudara Syl daftar masuk ke Institut Perguruan Tun Hussein Onn bulan lepas pun cuma kena bayar yuran RM4++ je.

Ni Tadika biasa tapi base on montessori approach.. bukan jenis yg francais & macam2 tu..

REGISTRATION/RE-ENROLMENT : RM70.00
MONTHLY FEE : RM170.00
ADVANCE FEE (NOV 2010) : RM170.00
MATERIAL FEE (YEARLY) : RM200.00
ACTIVITY FEE (YEARLY) : RM180.00
UNIFORM FEE (1 PAIR) : RM35.00
GYM WEAR (1 PAIR) : RM30.00
TRANSIT : RM130.00
TOTAL : RM985.00

Nanti nak check tadika lain pulak. Kot-kot lagi best. Tapi nak kena amikira urusan pindah rumah ke Selayang pulak. So, sudah semestinya cari Tadika kat Selayang la kan? Jomm.. next time kita survey tadika kat Selayang la pulak. :)

*apa kata hantar Easter terus masuk darjah 1 je. tpi nyusu botol lagi.. huhuhu

4 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

mak aii mahal jugak ya yuran masuk tadika... fuh..

Myluv-Sylvia berkata...

Lady, yg ni tadika biasa. kalau tnya kat tadika smart readers tu camne agaknya yuran utk budak umur 4 thn ni kan?

risa berkata...

hadoiii...mahal bebeno tu yang
kalau masuk tadika kemas kan murah..
anak2 akak semua tadika kemas..alhamdulillah semua pon pandai2..hehehe bayaran masuk dalam 200++..emmmm

Myluv-Sylvia berkata...

mahal ek kak? memang ada tadika kemas yg berdekatan rmh. nanti nak tgk camne transport utk dia gi taska (daycare).