Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Jumaat, 23 Julai 2010

Blood Test : Day 2

Circle kali ni doc suruh buat blood test tpi kena buat Day 2 (hari kedua period).

Kenapa mesti Day 2?
Sebenarnya Syl pun tak tau. Tapi menurut penerangan ringkas doctor.
Ia untuk melihat hormon syl sama ada ok ke tak dan Day 2 adalah masa yg terbaik.. syl iyekan je la.. nanti ada masa syl google. hehehe.

Keputusan LH dan FSH (blood test) syl adalah normal. syukur.
masa syl tanya ni, doctor takde.
Nurse yg peramah tu hanya eksplain result LH dan FSH Syl adalah di bawah 6 = baik.
So nanti boleh proced utk amik pil hormon. jenis apa agaknya doc nak bagi syl nanti.
Nak amik pil hormon ni pulak tak boleh sebarangan. Nanti memudaratkan.

Pepun, doc tak bagi pil hormon lagi.
Sebab sekarang tgh tunggu keputusan darah Syl utk Day 21 pulak.

Apa cerita amik darah banyak2 ni! (kawan syl kat pejabat dah mula heran).
hahaha.. takpela.. korang senang nak dpt anak.
Syl pun senang apa. cuma kali ni delay sikit.
adalah rezeki Syl nanti. tu yang berusaha sungguh2.
Semoga diberkenankan oleh Nya usaha kami ni.
chaiyokkkk!!!

*darah Day 21 dah di amik. Nurse kata, kalau darah ada masalah. dorang akan call dgn segera. Masalah camne tu kan? jgn lah darah syl ada masalah.

sumber: http://pregnancy.baby-gaga.com

4 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

semoga semua berjalan lancar..
:)

Myluv-Sylvia berkata...

thanks lady.. :)

melurjelita berkata...

myluv jelita,
semoga ada rezeki,
chaiyok!

Myluv-Sylvia berkata...

melurjelita;
thanks a lot. kami sentiasa berusaha. semoga usaha kami ni boleh dikongsi dan jadi panduan kepada yang lain. :) chaiyokkk sentiasa.