Salam Sejahtera dan Selamat Datang

Ini adalah blog peribadi. Apa yang saya tulis adalah dari pengalaman atau pendapat saya sendiri kecuali saya nyatakan sumbernya. Mohon maaf kalau ada yang berkecil hati. Sila beri teguran jika ada yang tidak betul. ^_^


Pengikut

Sabtu, 17 April 2010

Keluarga 1Malaysia

Menyahut seruan 1Malaysia, saya dengan gembiranya berkata.
Keluarga kami dah lama di takuk 1Malaysia ni. :)
.
.

Kakak yang sulung, Nur Izzatul Fatihah bersama mertua dan suaminya yang berbangsa Melanau)
.

.

Kakak ke-2, Nurul Izzah suaminya Melayu tapi takde gambar dia dlm simpanan saya la)

.

.

(Ni saya, Sylvia dan 'laling' saya yang berbangsa Iban)

.
.

(Adik perempuan, Hilda dengan suaminya yang berbangsa Bidayuh,, pssst: mcm gambar org dolu-dolu kan?)
.
.
Ada lagi 2 orang adik saya. Si Wheeler dan Walter. Diaorang takde calon lagi. Tapi manala tau, kali ni sorang berbangsa Cina dan sorang lagi berbangsa India. hehehehe..

6 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

wah bagus sebenarnya perkahwinan campur ni kan.. boleh belajar adat resam kaum lain.. menarik kan...
:)

Myluv-Sylvia berkata...

yela lady.
syok bila kami adik beradik berkumpul. anak2 kitaorg bercakap dalam pelbagai bahasa. hehehe.. my mum yang paling pening layan karenah cucu dia.

Lynn Nasir berkata...

wah...kagum!! ^^

Myluv-Sylvia berkata...

lynn,,
bnyk cabaran yg family kami kena hadapi. mcm2 org kutuk. tapi kami tak peduli. yg penting, kami tetap 1 keluarga.

fisa othman berkata...

syoknyaaa....bertuahnya dapat belajar banyak bahasa....tumpang seronok laaa... (a◕‿◕a)

Myluv-Sylvia berkata...

fisa.
belajar sikit.. lebih banyak terpinga-pinga je. hehehehe